Red je smartphone

Dagelijks krijgen we schademeldingen binnen van smartphones die in het water zijn gevallen. Zeker in de zomer als iedereen het water opzoekt om lekker af te koelen wil er nog wel eens eentje in het water belanden.

In water zitten mineralen die zich hechten aan de onderdelen in je telefoon. Door de mineralen kan een verbinding ontstaan tussen de onderdelen met een verschillend wattage. Hierdoor kan kortsluiting ontstaan en gaat je telefoon kapot.

Wat kun je het beste doen om je smartphone te redden?

  1. Zet je smartphone direct uit en verwijder de simkaart en indien mogelijk de batterij. Juist als je je telefoon aanzet kan kortsluiting ontstaan en is de schade mogelijk niet meer te repareren. Probeer hem ook niet op te laden.
  2. Laat je smartphone niet versneld drogen door hem in de zon of op de verwarming te leggen. En gebruik zeker geen föhn om hem te drogen. Door de hitte zetten sommige materialen uit waardoor het water toch op eerder onbereikbare plekjes kan komen.
  3. Heb geduld, laat je smartphone tenminste 72 uur uit staan. Je kan proberen om het water op te zuigen uit je telefoon met een stofzuiger.
  4. Leg je telefoon in een afgesloten zak met ongekookte rijst. De rijst absorbeert het water. Ook Reviveaphone kan een goede oplossing zijn. Dit is een vloeistof die de mineralen verwijdert zonder dat je telefoon beschadigd raakt.